Det danske modebrand FORS NOME er klar med en ny spring/summer kollektion. I den anledning tog vi en snak med søstrene bag brandet Maria og Sandra Forsberg, om blandt andet inspirationen bag den nye kollektion og det at give kreativiteten frit løb.

SS17-kollektionen fra FORS NOME er blevet døbt Steamy Punk Hip og som navnet antyder er inspirationen fundet til dels i 90’ernes hiphop og dels i fiktionsuniverset steampunk. Kollektionen er igen unisex og pigerne bag brandet har behændigt formået at kombinere rolige, støvede farver og klar blå denim i en nyskabende fusion.


Hvad er grundtanken bag Fors Nome?

Sandra: FORS NOME er et uforudsigeligt sted hvor der er plads til skøre og skæve ideer og som er funderet på tanken om, at kreativitet ingen grænser har. Dog vil jeg som designer altid bevare de hovedelementer, der gør FORS NOME til det brand det er – street wear med et humoristisk og provokerende udtryk, til både mænd og kvinder.

Maria: Grundlæggende ønsker vi ikke at forpligte os ikke til en bestemt stil eller udtryk. I stedet lader vi kreativiteten tage over i designprocessen.

 

Hvad har været målet med den nye kollektion?

Maria: Vi ønsker at udfordre folk med designs, der er anderledes og som giver dem lyst til at blive modigere i deres valg af tøj. SS17 kollektionen er dog mere nedtonet end vores tidligere, men målet er altid at skabe styles med fokus på det perfekte fit og en langtidsholdbar kvalitet. Vi vil gerne vække opmærksomhed med det vi laver og præsentere designs, der indeholder både humor og udfordrende elementer.

 

Hvor har i hentet inspiration henne?

Sandra: Jeg indsamler altid massevis af inspirationsmateriale, om jeg er i en designproces eller ej. Denne gang faldt jeg pladask for dokumentarfilmen ”Fresh Dressed” (fra 2015). I filmen får du et kæmpe indblik i hiphoppens mode og kulturelle historie. Du bliver draget ind i et pulserende, kompromisløst og hårdt miljø, der starter helt tilbage i 70’ernes New York, hvor hiphop moden for alvor gjorde sit indtog sammen med musikken. I dokumentaren indgår der oceaner af lækre detaljer, materialer og shapes og jeg var slet ikke i tvivl om at denne inspiration skulle være hovedkilden til vores endelige univers for SS17. Steampunk-inspirationen kom af endnu en film, Will Smiths ’Wild Wild West’. Den fangende noget i mig og gjorde, at jeg undersøgte universet nærmere. Jeg er vild med de støvede, tone i tone farver, de mekaniske metaldetaljer og det rå og krummelurede som Steampunk består af. Herudover skabte det desuden en virkelig udfordrende og spændende kontrast til hiphoppens skøre, farverige og udfarende univers.

(Interviewet fortsætter under galleriet)

forsgalleri

Hvilke design trends tror I vi kommer til at se mere af i 2017?  

Sandra: Jeg er spændt på at se om unisex-trenden som vi har set i 2016, forsætter ind i 2017. Jeg tror at vi kommer til at se flere spændende kombinationer med oversized styles, blandt andet hoodies til begge køn. Jeg tror at der bliver skruet op for guld, sølv, glam og glitter i form af store smykker, samt metalliske overfladestrukturer i form af chain-mail toppe og kjoler til kvinderne. Den lange frakke/jakke bliver også et musthave i mange forskellige varianter –  og sidst men ikke mindst er jeg ret spændt på at se om folk går all in på trashed denim.


Hvad er jeres råd til andre, der drømmer om at kaste sig ud i modebranchen som iværksætter?

Maria: Der er mange forhold du skal gennemtænke. Du skal være klar på hvad du vil med din virksomhed, hvad er din mission og vision og ikke mindst, hvordan har du tænkt dig at realisere dette. Vær forberedt på hvilke opgaver du skal løse i din virksomhed og erkend at der er områder du ikke kender til. Udtænk en præcis plan for hvordan du vil markedsføre og sælge dit brand – for det tager lang tid før du sælger og tjener nok til at leve af det. Derfor er det også afgørende at lægge realistiske økonomiske planer. Vigtigst af alt, hav tiden til at være iværksætter. Afsæt masser af tid og vær forberedt på at du skal bruge det dobbelte.

Fra midt-februar kan SS17 kollektionen Steamy Punk Hip købes online på Fors Nome webshop.

FORS NOME er et familieforetagende, der består af søstrene Sandra og Maria Forsberg, samt deres mor Lone Forsberg. Tilsammen varetager de alle dele af forretning fra design, PR, salg og forretningsudvikling.

Følg FORS NOME på INSTAGRAM og FACEBOOK

Forsnome-feature