Det er blevet december, og derfor også tid til en masse juleslik og ekstra kilo på sidebenene. Vi har derfor samlet et par seje food-grammers, der kan guide dig til nogle alternative opskrifter på julens søde sager, så du kan komme igennem julen uden for mange ekstra kilo.

Havregrynskugler fra Vanløse Blues
Med dette alternativ til havregynskuglen fra Maria (Vanløse Blues), kan du guffe ligeså mange, som du har lyst til – de er nemlig helt uden sukker eller gluten. Egentlig er opskriften et sundt alternativ til romkuglen, men det virker altså mindst ligeså godt som et alternativ til havregrynskuglen (og så ligner det også en havegrynskulge).
Find opskriften her.

Karamelbarer fra Louise Vindahl Vi har linket til bloggen før, men Louise Vindahl og hendes mand fra Green Kitchen Stories er altså lige til at blive afhængige af, hvis man gerne vil lave nogle sundere alternativer til fede og sukkerholdige sager. Her har vi fundet en “græskar-karamelbar”, som ikke kun ser super flot ud, men også er et sundt alternativ – den indeholder nemlig en masse af julens krydderier, såsom ingefær, kanel og nelliker. Lige til at komme i julestemning af. Find opskriften her.

Pumpkin Pie Caramel Bars! ??Recipe on the blog nooow #greenkitchenstories Et billede slået op af Luise Vindahl (@luisegreenkitchenstories) den

Granola bars fra Sarah B
Er man ikke helt til julens søde sager og smage, kan man som endnu et alternativ kaste sig ud i en granola bar fra Sarah fra My New Roots. Kan man ikke finde matcha the, kan det sagtens erstattes med ½ dl. rå kakaopulver – så bliver baren også mere juleagtig i sin smag.
Find opskriften her.

No Bake Almond Butter Cup Bars fra Dana Shulz Vil du gerne have dine barer liiiidt mere fudgy og smeltende på tungen, kan du med fornuft kaste dig ud i disse Almond Butter Cup Bars fra Dana Shulz fra Minimalist Baker. Igen er opskriften glutenfri og uden sukker, så du kan gnaske dig gennem julen og stadig passe nytårskjolen, når du skal springe ind i det nye år. Find opskriften her.

 

Alternativ til nougatbomber Jane Faerber
Jane Faerber har tryllet igen, og har med disse lækre nougatbomber formået at lave et stykke konfekt, som vi kan spise med god samvittighed. Opskriften er helt uden sukker og med lækker hjemmelavet hasselnøddecreme, der får dine tænder til at løbe i vand.
Find opskriften her.